8 Temmuz 2014 Salı

ABD

G Grubu
Gana  1 - 2  ABD (1' Clint Dempsey, 82' Andre Ayew, 86' John Anthony Brooks)
ABD  2 - 2  Portekiz (5' Nani, 64' Jermaine Jones, 81' Clint Dempsey, 90' Silvestre Varela)
ABD  0 - 1  Almanya (55' Thomas Müller)

2. Tur
Belçika  0 - 0  ABD
UZ.  2 - 1 (93' Kevin de Bruyne, 105' Romelu Lukaku, 107' Julian Green)

Amerika çok büyük bir ülke olup, avrupa stilinde top oynamaya çalışan bir takıma sahip; Dünyanın en popüler sporu futbol onlar için belki de 4., 5. sırada...

Gruplarında Almanya hariç kendilerinden daha zayıf bir takım yoktu. Açıkçası ilk maçlarında Ganayı yenmelerini beklemiyordum. Portekiz maçında Dempsey'nin lideriğinde maçı çevirdiler ama son dakikada maç 2-2 oldu. Portekiz'in kötü averajı ABD'yi ikinci tura taşıdı.

Belçika maçı turnuvanın en ilginç ve en güzel maçlarından biri oldu. Kaliteli olduğundan değil; ABD çok açık bir futbol oynadı. Oynadıkları seri futbol kontra atak oyununa çok yakındı ama defansları önde kuruluydu. Çoğu zaman az adamla da yakalanarak çok net pozisyonlar verdiler. Tim Howard inanılmaz bir maç çıkardı. Belçika'nın hızlı adamlara sahip olmasıyla maçın başından beri karşılıklı kontra atak oyunu tam seyirciye yönelik oldu. İşin garip tarafı bol pozisyonlu maçta normal sürede gol çıkmadı. Tim Howard'ın hayranlık uyandırıcı performansı insanları gol olmuş kadar heyecanlandırdı.  Uzatmalarda Belçika 2-0'ı yakaladıktan sonra rehavete düştü ve ABD'nin golü geldi. Son 13 dakikada rüzgar ABD tarafından esmeye başladı ve maçın genelindeki Belçika üstünlüğü unutuldu. Maç sonunda takım, takımı tarihi farktan kurtaran Howard kadar kahraman sayıldı. Amerikada, olayın eğlence ve şov tarafına önem vermesi anlayışı bu maçın görüntüsüyle örtüştü. Ülkede insanların futbolu önemsemediği gerçeğini de düşünürek ABD'nin turnuvaya renk kattığını söyleyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder