7 Temmuz 2014 Pazartesi

Fransa

E Grubu
   Fransa  3 - 0  Honduras (43' Wilson Palacios (KK.), 45' Karim Benzema (pen.), 48' Noel Valladares (k.k.), 72' Karim Benzema)
   İsviçre  2 - 5  Fransa (17' Olivier Giroud, 18' Blaise Matuidi, 40' Mathieu Valbuena, 67' Karim Benzema, 73' Moussa Sissoko, 81' Blerim Dzemaili, 87' Granit Xhaka)
Ekvador  0 - 0 Fransa (50' Antonio Valencia (KK.))

2. Tur
Fransa  2 - 0  Nijerya (79' Paul Pogba, 90' Joseph Yobo (k.k))

Çeyrek Final
Fransa  0 - 1  Almanya (12' Mats Hummels)

Fransa turnuvaya iyi bir sonuç alarak başladı ama öyle süper bir futbol oynamadı. 10 kişi kalan zayıf rakipleri karşısında ilk yarı pozisyon bulmakta zorlandılar.

İkinci maçta maçın başlarında üst üste gol bulmaları rakiplerine havlu attırdı ve Benzema'nın olgunlaşmış futboluyla farkı 5'e çıkardılar. Maç 7'ye 8'e bile gidebilirdi ama golleri isviçre buldu. Uzatmalarda Benzema'nın mükemmel tek vuruşunu hakem çok ilginç bir kararla hemen öncesinde maçı bitirdiği için gol saymadı. Şahane bir gol güme gitmiş oldu.

3. maça yedek ağırlıklı kadroyla çıktılar ve rakiplerinin en iyi oyuncusunun oyundan atılmasına rağmen çok etkisiz bir futbol oynadılar. Golsüz maçta kaybetmemeleri şans oldu.

2. turda Fransa Nijeryayla eşleşti. Herkesin aklında kalan 5-2'lik İsviçre maçı "Fransa turu rahat geçer" algısına sebep oldu. Deschamps'da aynı mantığı yürütmüş olacak ki, maça o maçta 11'de başlayan Giroudla başladı. Bu düz mantık yaklaşımı Fransayı çok zor durumda bıraktı. Maç tamamen Nijerya üstünlüğünde geçti. Nijerya'nın yaratıcılık problemleri maçı uzun süre golsüz götürdü. Maçın 59. dakikasında çok önemli iki olay meydana geldi. Matuidi'nin Onazi'nin bileğine basması ve hakemin gözü önünde olan vahşete sarı kart çıkarması kabul edilecek türden şeyler değildi. İlk başladığı günden beri turnuvanın kaderini bu derece etkileyen hakemlere ettiğim küfürlerin hiç birinin yanlış olmadığı da kanıtlanmış oldu. Oyundan sedyeyle ayrılan Onazi'nin Nijerya'nın kilit oyuncularından biri olması da Fransa için büyük şans oldu. Geç kalınmış Giroud-Griezmann değişikliği 62'de geldi ve oyun birden Fransa lehine döndü. Oyunu rakip sahaya yıkıp bol pozisyon bulmaya başlayan Fransa'nın golü marifet dolu değildi. Kalecinin kornerden gelen topa çıkıp topu alamaması ve seken topu Pogba'nın kafayla boş kaleye göndermesiyle Fransa çeyrek finali düşünmeye başladı.

Almanya maçında şanslar eşit gösterildi. 12'de duran top golü yiyen Fransa maçın devamında hiç birşey yapmadı. Son derece zevksiz bir maç oldu. Yapılan geç değişiklikler de maça etki etmedi. Pozisyonsuz maçın son dakikalarında Benzema'nın şutu Neuer'den döndü ve Fransa elendi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder