12 Temmuz 2014 Cumartesi

Cezayir

H Grubu
       Belçika  2 - 1  Cezayir (24' Sofiane Feghouli (pen.), 70' Marouane Fellaini, 80' Dries Mertens)
Güney Kore  2 - 4  Cezayir (26' Islam Slimani, 28' Rafik Halliche, 38' Abdelmoumene Djabou, 50' Heung Min Son, 62' Yacine Brahimi, 73' Ja Cheol Koo)
       Cezayir  1 - 1  Rusya (6' Aleksandr Kokorin, 60' Islam Slimani)

2. Tur
Almanya  0 - 0  Cezayir
UZ.  2 - 1 (92' Andre Schürrle, 120' Mesut Özil, 120' Abdelmoumene Djabou)

Afrika takımlarına göre daha farklı futbol stiline sahip bir kuzey afrika takımı; Genetik ve kültürel faktörleri göz önüne alırsak bu durum şaşırtıcı değil... Vahid Halilhodzic'in yapılandırdığı takım kesinlikle sıradan bir takım değildi. Bunu Almanya maçında farkettim. Oynadıkları ilk 3 maçı kaçırmıştım. Bu durum kendi adıma büyük bir kayıp oldu.

Güney Kore maçında Slimani'nin golü bana Cezayirin nasıl bir futbol oynadığına dair net bir fikir verdi. Bu oyun bana göre seyir zevki en yüksek oyun olan kontra atak futboluydu. Önde kurulan Güney Kore defansının ofsayt taktiği işe yaramadı ve yapılan yanlış hamle Slimani'nin ekmeğine yağ sürdü.

Mutlak favori Almanya karşısında kimse Cezayire şans tanımadı. Savunmaları çok iyiydi. Almanyayı çok fazla yaklaştırmadılar. Bunun yanında kaleci Rais M'Bolhi'nin de başarılı kurtarışları olunca Almanya gol bulamadı. Hücumda Cezayiri durduran Neuer oldu. Neuer tam 11 kez ceza sahasının dışında topları keserek Cezayirin gol şansını engelledi. Bu pozisyonlarda atılan seri toplar kesinlikle isabetli ve doğru toplardı. Yine bu toplara hareketlenen Slimani'nin koşuları her zamanki gibi hızlı ve doğru zamanlıydı. İyi takım oyununun yanında yıldız oyuncu Feghouli de sırt numarasının (10) hakkını verdi. Uzatmalarda Müller'in etkili oyunu Cezayir defansını yıprattı ve skor değişti. Cezayirin bu maçtaki akıllı futbolu sonuca yansımadı ama turnuvanın en iyi kontra atağa çıkan takımı olduğuna beni inandırdı. Takım gibi takım bu Cezayirin iz bırakmasını çok isterdim...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder